Архива вести

Објављене су публикације настале као резултат обуке Пилот-пројекта

Објављене су публикације настале као резултат обуке Пилот-пројекта „Укључивање финансијског описмењавања у систем образовања и васпитања Републике Србије” (ФинПис)

Обележавање Европске недеље новца 25.3. - 29.3.

Европска банкарска федерација (ЕБФ) је 2018. године са националним удружењима банака широм Европе покренула пројекат Европски квиз новца. Ученици осмог разреда основне и првог разреда средње школе имају могућност да учествују на националном такмичењу из финансијске писмености које ће се одржати 27. 3. 2019. године са почетком у 12 х путем е-платформе Кахоот!.

Представљени приручници за финансијску писменост

Представљени приручници за финансијску писменост Министарство просвете, науке и технолошког развоја и компанија Виса данас су представили приручнике који ће омогућити наставницима да од септембра 2018. године укључују финансијско образовање и васпитање у наставу у школама широм Србије и представили програм обука које ће се спроводити у 34 основне школе од маја до августа.

Прва обука за учитеље и предметне наставнике

Прва обука за учитеље и предметне наставнике у оквиру пилот-пројекта ФинПис одржана је у ОШ "Деспот Стефан Лазаревић" у Београду, 26.5.2018. године. До почетка наредне школске 2018/2019. биће обучени наставници из 34 школе широм земље за укључивање финансијског описмењавања у наставу и ваннаставне активности.

Приручник за наставнике - финансијска писменост

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања издали су Приручник за наставнике - финансијска писменост.

Округли сто за медије на тему „Развој и унапређење финансијске писмености у систему образовања и васпитања у Србији“

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Удружење банака Србије и компанија Visa организовали су 19. марта округли сто за медије на тему „Развој и унапређење финансијске писмености у систему образовања и васпитања у Србији“ с циљем да додатно истакну значај ове теме и представе најважније активности које су реализоване на овом пољу.

ПРОЈЕКАТ "ЕВРОПСКИ КВИЗ НОВЦА"

Удружење банака Србије ће током обележавања Европске недеље новца 12-16.3.2018. године, у сарадњи са Европском банкарском федерацијом и Министарством просвете, науке и технолошког развоја реализовати Европски квиз новца.

#SerbiaCashless Форум
25.10.2017 Metropol Palace у Београду

#SerbiaCashless Форум

Први #SerbiaCashless Форум у Југоисточној Европи биће одржан 25. октобра 2017. године у хотелу Metropol Palace у Београду. На самом почетку #SerbiaCashless Форума, Министар просвете, науке и технолошког развоја, Младен Шарчевић и генерални директор компаније Visa за Југоисточну Европу, Владимир Ђорђевић, најавиће почетак Пилот-пројекта ФинПис, покренуће прву платформ за учење о финансијским концептима намењену деци, васпитачима, наставницима и родитељима, представиће едукативну онлине игрицу и премијерно приказати промотивни видео Пилот-пројекта. Први панел у оквиру Форума посвећен је финансијској писмености. Током овог панела биће речи о примерима добре праксе – како у свету тако и код нас, а посебан фокус је на представљању ФинПис Пилот-пројекта који је креиран да омогући систематично финансијско описмењавање у Републици Србији.


„Дубоко верујем да сва моја браћа морају чинити напоре на свом усавршавању, а радећи тако, усавршавају наше друштво. Тај труд, тај богомдани дар да изграђујемо сами себе и сопствени карактер је снага у коју ја верујем”, говорио је Ђорђе Вајферт.